Inlägget gjort

Jul i Sävedalen.

Välkomna till Sävedalens Köpgata för invigning av Partilles nya julbelysning. Häst och vagn, besök av tomte, kör som sjunger julsånger, besök av polisbil, försäljning av lokalproducerade matvaror, hemslöjd, keramik, glögg och pepparkakor, shoppingerbjudanden, god mat och fika. Fri entré!
Vi står med vår franska skåpbil nära Flügger färg på Göteborgsvägen 74 och här kan du köpa våra oliver, olivolja & tapenade. Vi har jättefina presentförpackningar för julens nyttiga presenter

Hålltider

 • Klockan 14-17.30
  Häst och vagn, träffa tomten, försäljning av lokalproducerade matvaror, snickerier, smycken, keramik, hemslöjd och ullhantverk, Lions lotteri, glögg och pepparkakor, besök av polis och brandkår (om ej under utryckning).
 • Klockan 16
  Invigningstal av Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande, och Eva Carlsson (S), kommunstyrelsens vice ordförande, och nedräkning för tändning av vår nya julbelysning.
 • Klockan 16.15
  På given signal tänder Sävedalens IF:s medlemmar upp julbelysningen längs Köpgatan.
 • Klockan 16.20
  Eldshow med jonglörer.

Arrangör: Sävedalens Köpgatas Företagarförening i samarbete med Partille kommun

Inlägget gjort

Chokladkalaset

Chokladkalaset.se

Vi tar med oss flera nya produkter från vår skörderesa i södra Frankrike som vi inte kunde motstå. Solmogna fikon i en njutbar marmelad. De karaktäristiska Lucques oliverna från Languedoc både i olivolja och tapenade, kom och träffa oss. Vi är åter med på Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival. Mellan 24-26 oktober hittar ni oss i D-hallen i Ullevi konferenscenter. Mer om dessa provningar, utställare och alla andra nyheter om festivalen hittar ni på hemsida www.chokladkalaset.se.

Inlägget gjort

Gamlestadsgalej

Clary Sollerhed sålde egna oliver odlade i Frankrike.

I lördags besökte vi Gamlestadsgalej och GP skrev en artikel om marknaden där vi fick vara med på ett hörn:

– Kom och köp hemodlade oliver. Det finns även olivolja, lät det från en fransk bil med stor tunna framför sig.
Det var paret Clary och Roland Sollerhed, som sålde sina egna oliver från södra Frankrike, fast de bor och arbetar i Göteborg. Paret äger en liten odling i Languedoc, där det tills för drygt tre år sedan bara växte tallar och ogräs på marken.
– Vi bad en bonde köra upp jorden och sedan planterade vi 250 olivträd efter att ha superstuderat på internet hur man gör.
I år kom första skörden. Paret är med i ett kooperativ, där de lämnar in oliverna. De levereras sedan på glasburkar och oljan i flaskor. Den gröna sorten heter Lucques, uttalas Lyck.
– Vi fick till och med en guldmedalj för våra oliver av motsvarigheten till franska jordbruksverket. De provsmakar oliver och tyckte att våra var bäst, berättade Clary, som nu letar efter en återförsäljare i Sverige.